You are here

Geschiedenis

Het bedrijf MECELCAR – AMBUCAR NV voorheen BOCQUET ENGINEERING NV,

Is gespecialiseerd in het aanpassen , ombouwen en transformeren van wagens tot prioritaire voertuigen , uitgeruste werkvoertuigen en specifiek op maat gemaakte bestellingen volgens de wensen van de klant.

Gelegen in het hart van Belgie , in het wetenschappelijk park van LOUVAIN LA NEUVE geniet het bedrijf van een uitmuntende ligging binnen het bereik van alle grote verkeersgeleiders. Het bedrijf telt verschillende klanten in verschillende landen waaronder ook landen in het verre oosten , Afrika en dergelijke meer. Maar ook op het gebied van Export is ons bedrijf actief bezig en beheren wij verschillende klanten.

De expertise en verworven kennis van ons bedrijf is het resultaat van reeds enkele tientallen jaren actief aanwezig te zijn op de markt en door het mee evolueren en gebruiken van de modernste technologieën en productie methode’s bij het ombouwen van wagens en serie’s voor onze klanten.

In 2005 heeft ons bedrijf een kleine groep investeerders aangetrokken die op hun beurt een nieuw dynamisme in het bedrijf hebben gebracht wat ervoor heeft gezorgd dat het bedrijf zich binnen de sector , verder heeft kunnen ontwikkelen.

Door deze ontwikkelingen heeft het bedrijf in 2008 dan ook de firma AMBUCAR NV, dat goed gekend is in de wereld van de ambulance’s , opgenomen met een meerderheid in de aandelen.

Door het verloop van onze geschiedenis is het bedrijf blijven evolueren waardoor er in 2010 dan ook het besluit is genomen de firma te hernoemen tot: MECELCAR – AMBUCAR NV